Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства Епархије врањске


У четвртак 21. марта 2024. године, у поподневним часовима, у манастиру Преподобног Прохора Пчињског одржан је братски састанак свештенства Епархије врањске.


Поучним и укрепљујућим речима, у уводном излагању састанка, обратио се Његово преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије, говорећи о Светој тајни свештенства, њеном значају, као и о значају Свете тајне покајања и исповести. Том приликом се у своје и име свих присутних свештеника захвалио игуману Светопрохорске обитељи архимандриту Методију и братству манастира на гостопримству и братској љубави.

По благослову Преосвећеног владике Пахомија, предавање је одржао Архијерејски намесник пчињски јереј Немања Милић. По одржаном предавању, приступило се дискусији о изнетом, а у наставку састанак је реализован по устаљеном Дневном реду.

Након завршеног братског састанка, у манастирској цркви је служено Велико повечерје са часовима, док је за време богослужења свештенство Епархије врањске исповедао парох пети врањски протојереј-ставрофор Александар Јовановић.

Сутрадан у петак 21. марта 2024. године, Његово преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије служио је Литургију пређеосећених дарова. Епископу су саслуживали игуман манастира Преп. Прохора Пчињског архимандрит Методије (Марковић), парох бујановачки протојереј Мићо Зеленовић и ђакон Миодраг Наумовић.

Светој тајни причешћа приступило је свештенство Епархије врањске и присутни верујући народ.


Извор: Епархија врањска