Type Here to Get Search Results !

Нови Сад: Представљена нова књига Јелене Делибашић

Градска управа за културу Града Новог Сада и Издавачка кућа „Прометеј" приредили су у понедељак, 11. марта 2024. године, промоцију нове књиге Јелене Делибашић „Исидора Секулић – речи“.


Пред многобројном новосадском публиком која је до последњег места испунила свечану дворану, о новој књизи Јелене Делибашић су говорили академик проф. др Драган Симеуновић, Мирјана Лукић Маринковић, у име Градске управе за културу Града Новог Сада, Зоран Колунџија, уредник Издавачке куће „Прометеј” и аутор Јелена Делибашић.

Првој промоцији овог капиталног дела, међу бројним љубитељима писане речи,  присуствовао је и катихета Бранислав Илић.  

Издање ове књиге пропраћено је и цитатом  Исидоре Секулић из Молитве у Топчидерској цркви: "Боже, помози ми и данас. Као река сам, Господе, кроз коју је прошао вихор с ударцима и срџбама, с рукама и метлама. Сва је вода покривена мутном пеном, све се са дна дигло, с пеном се ваља оно што иначе лежи дубоко на дну реке..."

* * *

Подсећамо, Јелена Делибашић је рођена у Новом Саду, 8. септембра 1981. године. Јелена је психолог, чији је научно-истраживачки рад посвећен аналитичкој узајамности и архетипском разумевањеу примарних хуманистичко-психолошких и филозофско-религиозних начела афилијативне етике, непобитних у разматрању развојног тока индивидуације интегрисаних бића.

Приређивач је и уредник зборника духовне културе Златни век и паучина: тајна човека и духовна реалност (историјско-канонски аспект и домети филозофске истине у православној мисли Достојевског), Нови Сад, Православна реч, 2017, као и аутор књиге Каравађо: одјеци времена – естетика натурализма у духу алтернативе, Нови Сад, Завод за културу Војводине, 2017.

Аутономна природа зла: представе и сенке, општи део њена је трећа по реду књига, којом настоји указати на антрополошки аспект психолошке мисли у човека, негујући његову изразито важну, интелигентну културолошку намену у огледима из уметности и науке.



Рубрика