Type Here to Get Search Results !

Вероучитељ Петка Луковић: Молитва је највеће оружје против савремене немоћи

Вероучитељ Петка Луковић гост Јутарњег програма Радија "Слово љубве": Ми смо чланови Цркве, призвани смо да будемо светлост свету и неговатељи Истине


Звучни запис разговора


Гост Јутарњег програма Радија "Слово љубве", Архиепископије београдско-карловачке, била је београдски вероучитељ Петка Луковић, која је слушаоцима београдског црквеног радија говорила о значају Верске наставе у образовном систему, те је указала да је један од основних циљева верске наставе оспособљавање ученика за реалност живота, односно, за учешће у благодатном животу у Цркви Христовој чији је крајњи циљ ступање у заједницу са Господом. 

Вероучитељ Петка Луковић са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија своју вероучитељску службу тренутно предано обавља у средњој Медицинској школи у београдском насељу Звездара.

Петка је говорила о значају породице као домаће Цркве и указала из личног искуства да присуство Божје у породици и призивање имена Његовог чини да породица сачува благослов и хармонију. Према речима вероучитељице Петке, Литургија је највећа веронаука, она децу усмерава на праве основе васпитања и узрастања у меру раста висине Христове. 

Према сведочењу из личне вероучитељске праксе Петка Луковић је говорила о значају молитве и исцељујућој сили коју молитва пружа онима који на прави начин приступају активном практиковању молитве. 

Поред вероучитељице Петке Луковић, гост у емисији је био и вероучитељ Димитрије Пено. 


Приредила редакција портала "Ризница"

Рубрика