Type Here to Get Search Results !

Председнички кандидат путем видеа промовише Библију „Да Бог благослови САД“ (God Bless the USA)

Непосредно пре Ускрса (по западној пасхалији) Доналд Трамп је најавио продају своје омиљене  Библије. Његова „омиљена књига“ продаје се за 59,99 долара, објавио је у уторак (по локалном времену) на својој онлајн платформи Truth Social. 


„Срећна Светла недеља! Помолимо се поново за Америку. Уочи Великог петка и Ускрса подстичем вас да набавите примерак Библије „Да Бог благослови САД"  (God Bless the USA) рекао је Трамп, који се поново у новембру кандидује за председника САД.

Према његовим речима, примерци Библије се продају у сарадњи са кантри музичарем Лијем Гринвудом, чији се хит „God Bless the USA“  пушта на сваком Трамповом предизборном скупу.

Трамп је у видео поруци нагласио да су хришћанство и религија ствари које су Сједињеним Државама највише недостајале. Земља се „распада“, Америка је „изгубила религију“ – а он чврсто верује да се вера људима мора вратити. Сваком Американцу је потребна Библија код куће. „И имам их много, то је моја омиљена књига“, рекао је Трамп.

„Ми волимо Бога“, рекао је бивши амерички председник. Од велике је важности говорити о Богу. Хришћанске вредности, на чијим темељима су основане САД, нападају се као никада до сада, хришћани су „под опсадом“ – томе се мора супротставити. „На крају крајева, мораћемо да одговарамо не бирократама у Вашингтону, већ Богу на небу.

Библија се нуди на веб-сајту чији оператери оглашавају да је то „једина Библија коју промовише Доналд Трамп“. Лако се чита, са великим фонтом и елегантним дизајном који вас „позива да истражујете Реч Божју било где и било када“.

Поред превода Библије тзв.  краља Џејмса, књига садржи и друге текстове као што су Устав САД, Повеља о правима и Декларација о независности. На сајту се истиче да приход од продаје неће бити употребљен за финансирање Трампове кампање.


За наш портал превод са немачког приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at