Type Here to Get Search Results !

Архиепископ севастијски Теодосије: Прогон Украјинске Православне Цркве


Архијереј Јерусалимске патријаршије, архиепископ севастијски Теодосије, упутио је честитке Предстојатељу и архијерејима Украјинске православне цркве, изразивши из Светог града Јерусалима васкршње честитке „Христос ваоскресе! „Ваистину васкрсе!”


„Васкрсење нас учи да ће добро победити зло, живот ће надладатисмрт. А Онај који је васкрсао из мртвих да нас спасе и упозна са Новим Заветом, улива нам поуздање и наду, посебно у тмурнимм временима и тешким околностима“, истакао је владика. „Ми доживљавамо кризу у Гази и захтевамо прекид рата у овој светој земљи. Ви сте у Украјини и доживљавате другу врсту кризе: ваша Црква је нападнута, епископи су прогоњени и затварани, постоји опасност од ликвидације Украјинске православне цркве, као и заплене древних цркава и манастира у Украјини.

„Молимо се за вас, изражавамо солидарност с вама и подржавамо вас“, обратио се владика украјинским архипастирима.

„Надахнути Васкрсом, кажемо да ћемо остати деца Васкрсења и светлости, да ћемо се држати наше вере и поруке, а силе зла у нашем свету неће моћи да ставе тачку на Цркву“, рекао је он. наставио је, изразивши уверење да је „прогон било које православне Цркве на овом свету прогон целе Цркве, а прогон Украјинске православне цркве представља напад на Православну цркву свуда“.

„Молимо се да вас Господ ослободи ове неправде, знајући да пролазите кроз тешка времена. Бог је с вама, Он вас неће оставити. Молимо се код Гроба Господњег, где се уздиже светлост Васкрсења, за ваше укрепљење, утеху, заштиту од видљивих и невидљивих непријатеља“, рекао је у закључку архиепископ севастијски Теодосије.


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru