Type Here to Get Search Results !

Мисионарско одељење АЕМ: Захвалност за Патријархову поруку подршке


На празник Свете Равноапостолне браће Кирила и Методија лета Господњег 2024, Његова Светост, Патријарх српски Г. Порфирије, је на свом званичном Instagram профилу објавио следећу поруку:


Са посебном радошћу посетио сам данас новоосновано Мисионарско одељење Архиепископије београдско-карловачке при храму Светог Александра Невског на Дорћолу, које данас прославља крсну славу – Свету равноапостолну браћу Кирила и Методија.

Слава Господу, успели смо да реализујемо ову идеју која је дуго година била присутна у мени. Важност мисије Цркве је свима јасна и не треба много о томе говорити. Уосталом, последња Христова заповест ученицима гласила је: ,,Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да све држе што сам вам заповедио. И, ево, ја сам са вама до свршетка века. Амин’’ (Мт 28,19-20).

Хвала оцу Оливеру и свим сарадницима и доброжелатељима Мисионарског одељења. Нека Господ свима подари снаге да на аутентичан начин сведочите Христа Распетога и Васкрслога и нашу Православну веру у јавном простору и свету којем живомо и да своју мисију вршите на славу Божију, не само речима, него првенствено делима љубави према сваком човеку, без обзира ком народу припадао.

Срећна слава и Бог вас благословио!

* * *

Срдачно и у синовској оданости се захваљујемо Патријарху Порфирију на очинској подршци коју нам је пружио и на овај начин. Патријархова порука охрабрења нам даје додатни подстицај да се још више трудимо на мисионарском пољу.

Истовремено се препоручујемо молитвеном заступништву Његове Светости да би наш мисионарски труд био благословен и овенчан добрим плодом, у славу Христа Спаситеља!

Многаја љета Патријарху српском Г. Порфирију, оснивачу Мисионарског одељења Архиепископије београдско-карловачке!


Управник и чланови Мисионарског одељења АЕМ


Извор: Мисионарско одељење