Type Here to Get Search Results !

Презвитер Александар Филиповић: Христос исцељује целокупног човека


Презвитер Александар Филиповић у емисији "Сведочења" на Радију "Источник": Христос је у могућности да даје и опроштај грехова, а тиме и припрема људе за вечни живот


Звучни запис разговора


Прича о Бањи Витезди (Јн 5, 1- 15) несумњиво једна од најпознатијих и поукама најбогатијих јеванђељских прича доноси нам метафорички приказ Цркве Божје- места исцељења свих људи ма од каквих болести да болују. Из старозаветне перспективе посматрано, у Бањи Витезди дешавала су се исцељења само по једног човека посредством анђела и то у одређеним тренуцима. Како нас уче Оци Цркве, Господ Христос је Тај Који је поништио те услове. Он је Сам спасење, које без посредника делује на сваког човека. „Исцељење које Господ Христос даје, није само исцељење тела, већ целокупног човековог бића. Христос је у могућности да даје и опроштај грехова, а тиме и припрема људе за вечни живот“, рекао је свештеник Александар Филиповић, свештенослужитељ при Храму Светог Нектарија Егинског, у свом тумачењу овог одломка у емисији „Сведочења“.

С обзиром на то да је својим служењем везан за Храм Светог Нектарија, коме притичу управо зарад исцељења људи са свих страна, отац Александар Филиповић поделио је нека искуства из своје духовничке праксе и упутио поуке о односу какав би хришћанин требало да има према болести, те да благодари на исцељењу и живи у Христу Господу.


Извор: Радио Источник

Рубрика