Type Here to Get Search Results !

Град Кијев забранио ЛГБТ Параду поноса у метроу


Организатори ЛГБТ параде у Украјини изразили су жељу да своју „Параду једнакости” одрже у систему метроа главног града. Али градске власти Кијева објавиле су на свом званичном сајту да неће дозволити да се парада  одржи у метроу, преноси Савез православних новинара, позивајући се на сајт града Кијева.


Из безбедносних разлога, од организатора параде је затражено да изаберу другу локацију. У саопштењу се напомиње да, уколико се парада одржи, одговорност за обезбеђивање свих безбедносних мера сносе организатори.

Први заменик председника КЦСА, Микола Поворозник, наводи на званичном сајту: „Разумемо да су људска права и информативно-просветни догађаји који имају за циљ промовисање једнакости важни, чак и кад је земља у ванредном стању . Међутим, кијевски метро је објекат двоструке намене и спада у критичну градску инфраструктуру; тон је увек подручје високог ризика због ограниченог простора, распореда возова и великог саобраћаја путника. Не можемо угрозити учеснике догађаја и путнике. Зато, да бисмо избегли могуће провокације, не можемо дозволити да се Парада једнакости одржи у метроу.“

Ипак, организаторе „Параде једнакости“ није брига шта каже град Кијев. У одговору на саопштење на сајту града Кијева, организатори су навели да никада нису тражили од града Кијева да заустави возове због њихове параде, као и да ће се парада одржати у једном или другом облику без икакве званичне дозволе градске управе Кијева. или власти кијевског метроа, саопштио је јуче Савез православних новинара.

* * *

Већина Украјинаца је против ЛГБТ пропаганде. Графикон на сајту  Visit Ukraine website  показује да је од децембра 2023. само 20,16 одсто становништва подржало овај покрет, што је значајно више од ранијих година, очигледно због продора разних западних невладиних организација, што је резултирало, између осталог, објављивањем књига за децу које подржавају ЛГБТ. Министарство културе Украјине финансирало је разне ЛГБТ пројекте последњих година.

Године 2021, када је Украјинска православна црква оценила тренутну одлуку владе да гура „толеранцију“, епископ баришевски Виктор написао је на свом Телеграм каналу да се ЛГБТ идеологија агресивно намеће и да њене присталице не желе да уђу у дискусију и чују другу страну због „недостатка уверења у сопствену исправност“.

„Морамо имати на уму да је култура обликована одређеним аксиоматским принципима, као и да је брак веза између  мушкарца и жене“, написао је владика. Односно, Божји закон је срце цивилизације, али сада видимо покушаје да се изгради нова цивилизација, „где више нема места за хришћански морал и хришћане уопште“.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com