Type Here to Get Search Results !

Више од 200 хиљада душа у више од 100 руских градова учествовало у Сверуској породичној паради

У Сверуској породичној паради учествовало је више од 200 хиљада  душа у више од 100 градова Русије. Парада је организована поводом државног празника „Дан породице, љубави и верности“, установљеног указом председника Русије В .В. Путина 28.06.2022. године.


8. јул 2024. био је дан када су се многе породице, младе и старе, окупиле да подрже и прославе значај традиционалних породичних вредности за будућност Русије.

Сверуска породична парада одржана је по благослову Његове Светости патријарха московског и све Русије Кирила. Широм земље митрополије, епархије и парохије су активно пружале сву могућу организациону подршку сверуској акцији.

У Москви, на територији московског парка ВДНК, одржана је велика литија Сверуске породичне параде под слоганом „Русија је породица породицâ“. У литији су учествовале вишечлане породице, познати спортисти и културни делатељи, политичари, представници друштвених организација.

На крају литије, за све госте приређен је концерт, на коме су уручене награде за допринос у јачању породичних вредности, међу којима и : потпредседница Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Ана Кузњецова; члан Савета Федерације Савезне скупштине Руске Федерације из Чељабинске области Маргарита Павлова; председник Патријаршијске комисије за питања породице, заштиту материнства и детињства јереј Теодор Лукјанов; председник Сверуског народног покрета „Породица“ Андреј Кормухин; ТВ и радио водитељка, чланица невладиног удружења „Савет за спољну и одбрамбену политику“ Ана Шафран; сапредседавајући организационог комитета Сверуске породичне параде Олег Премин; херој Русије, мајор Министарства унутрашњих послова Русије Игор Задорожни; заслужни мајстор спорта, актуелни професионални светски шампион у боксу по ВБА, европски, светски и олимпијски шампион Евгениј Тишченко; заслужни мајстор спорта, председник Сверуског јавног покрета „Здрава отаџбина“ Рајмкул Малахбеков, мајстор спорта међународне класе, сапредседник Сверуског јавног покрета „Породица“ Владимир Носов.

У Русији би требало да буде више празника посвећених породици - то потврђује курс земље ка традиционалним породичним вредностима, истакао је учесник Параде Хероја Русије Игор Задорожни. „Дошли смо да подржимо овај празник. Одобрен је указом Председника Русије како би се наша земља усмерила ка традиционалним вредностима, верности и породици. Веома је добро што се ово дешава. У нашој великој породици то радимо овако: односе градимо на љубави и разумевању. Имамо пет дечака и једну девојчицу“, рекао је Игор Задорожни.

Веома је важно да се породична парада одвија управо на изложби „Русија“ на Дан породице, љубави и верности, истакао је Андреј Кормухин, председник Сверуског друштвеног покрета „Породица“, отац деветоро деце. „Веома смо срећни што заједно обележавамо овај диван догађај, руку под руку. Овде су се на празник окупиле многе велике породице. Заиста се надамо да ће 8. јул постати нерадни дан у нашој земљи“, рекао је Андреј Кормухин.


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru