Type Here to Get Search Results !

Ђаконска хиротонија у краљевачком Саборном храму

У 9. недељу по Духовима, дана 25. августа 2024.  Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит жички Г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве у Краљеву уз саслужење архимандрита Дамјана (Цветковића), протојереја Миломира Радића, јереја Милоша Ћирића из Епархије шумадијске, и братства храма.

На радост светосавске литургијске заједнице, у току Свете Литургије Високопреосвећени Митрополит Јустин рукоположио је краљевачког вероучитеља и појца при овом Светом храму, господина Филипа Зеленовића у чин ђакона.

Након причешћивања Телом и Крвљу Господа Исуса Христа, Митрополит Јустин се обратио верном народу говорећи о значају Христове беседе на Гори и речима: „Блажени чисти срцем јер ће Бога видети“. Након тога, осврнуо се на данашњу јеванђелску перикопу о Петровом ходању по води, о чуду које превазилази наш ум, о чуду кроз које Господ и нама данас говори и представља слику наше вере.

При завршетку Литургије, а на радост светосавске заједнице, уприличена је трпеза љубави у част рукоположења новог посленика на Њиви Господњој, ђакона Филипа Зеленовића.


Извор: Епархија жичка