Type Here to Get Search Results !

Прва духовна пјесма у част Свете Анастасије – Ане Јовановић, мајке Светог Василија Острошког


Чланице групе “Анастасија” из Никшића, Анђела Чуровић и Лана Милић, снимиле су и отпјевале пјесму “Света Анастасија Јовановић” која је посвећена мајци Светог Василија Острошког Чудотворца, по благослову блаженопочившег Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског и игумана манастира Острог г. Амфилохија. Ово је прва духовна пјесма која је отпјевана у част Свете Анастасије – Ане Јовановић. Текст пјесме написала је Иванка Баћовић, пјесникиња из Никшића.


Преузмите звучни запис песме


Пјесма је снимљена је у студију Радио Светигоре, тонску обраду одрадио је Срећко Радовић.

IkonaУ припреми је и организација за снимање и спота, који ће се снимати у селу Мркоњиће у Поповом Пољу, гдје је гроб Свете Анастасије – Ане Јовановић и гдје се родио Свети Василије Острошки, манастиру Завала, манастиру Тврдошу, Никшићу и у манастиру Острог.

Пјесма је отпјевана у част духовног јубилеја, поводом 350 година блаженог престављена Светог Василија Острошког Чудотворца.

Дует “Анастасија”, основан са благословом блаженопочившег Митрополита Амфилохија 2019. године, благосиљају двије светитељке, Света Анастасија Српска, мајка Светог Саве Немањића и Света Анастасија – Ана Јовановић, мајка Светог Василија Острошког Чудотворца.

Чланице етно групе “Анастасија” из Никшића, посјетиле су и гроб блажепочившег Митрополита Амфилохија, а у студију Радио Светигоре отпјевале су и пјесму “Жив је ђедо, умро није“, посвећене Митрополиту, чији је аутор текста и музике Драгана Д. Мирковић, а пјесму је првобитно отпјевао хор Богородице Тројеручице из Београда.

Нека их благослове Свете Анастасије Немањић и Свете Анастасије – Ане Јовановић, Светог Саве и Светог Василија, прате у све дане њихових живота, да узрастају и напредују у појању духовних и етно пјесама, и усавршавају дате им од Бога таланте, на корист својој Цркви и нашем српском хришћанском роду, на многаја љета.


Текст пјесме: Иванка Баћовић

Тонска обрада: Срећко Радовић

Продукција: Радио Светигора

Пјесма снимљена у студиju Радио Светигоре, фебруар 2021. године.


Извор: Радио Светигора

Рубрика