Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Филип Јаковљевић: У очима Божјим сваки човек је исти, јер је Он дао живот за сваког човека


Ништа се у свету не догађа без допуштења Божјег. По греховима и паду људском, Господ допушта рат и страдање. Својим грешним животом, сви ми призивамо рат и страдање, а са друге стране својим врлинским животом, трудом, подвигом и молитвом чинимо мир- врхунски циљ хришћанског живота, једно од блаженстава које Господ даје у чувеној Беседи на гори, када каже:“Блажени су миротворци, јер ће се синовима Божјим назвати“. 


Посредством медија данас слушамо о ратовима у Европи и свету, не треба да меримо чија је жртва већа, а чија мања. Господ Христос  је пролио Своју безгрешну и спасоносну крв за сваког човека. Дакле, у очима Божјим сваки човек је исти, јер је Он за сваког дао живот и свака жртва и суза сваког човека, где год се на свету налазио, Господу су тешке. 

О томе нам сведоче сузе на иконама у храмовима, једна је од поука које је упутио протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског Г. Исихија, у специјалу Радија Источник посвећеном страху, који већ две године чини свакодневицу људи широм света. Узрок је најпре била пандемија вируса корона, а однедавно људи се масовно плаше економских турбуленција, а нереткои преливања сукоба, услед војне операције Русије у Украјини.


Извор: Радио Источник