Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Господ нам све у причама даје


У недељу 6. новембра 2022. године, када наша Света Црква прославља и празнује успомену на Светог мученика Арету, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Храму Светог архангела Гаврила у Борачу. Преосвећеном Владики су око трпезе Господње саслуживали: протојереј Саша Ковачевић, архијерејски намесник жички и вршилац дужности гружанског намесника, јереј Александар Јаћовић, старешина храма, као и ђакон Стефан Симић.

Преосвећени Владика је поучио поверени народ, осврћући се на прочитану перикопу из Светог Јеванђеља по Луки која се односи на причу о сејачу и семену. Нагласио је да нама хришћанима, Господ све у причама даје. Семе о коме се говори је реч Господња коју Он усађује у срце свакога човека. За већину семена које пропадне није кривица ни до сејача ни до семена, него до саме земље, односно нас људи. Епископ Јустин је на крају нагласио да је нама хришћанима потребно да се трудимо овде на земљи, да будемо поштени испуњавајући јеванђељске заповести, како би нас Господ препознао у Царству Своме.

На позив ђакона ,,Са страхом Божијим и вером приступите” велики број верника и деце су приступили Чаши спасења и сјединили се са Господом Христом. По завршетку Свете Литургије уследила је трпеза љубави у парохијском дому. Месни парох Александар Јаћовић том приликом се обратио Епископу Јустину, свештенству и вернима, исказујући своју захвалност пре свега Преосвећеном због пастирске бриге и посете, али и свима осталима који су узели учешће у заједници љубави.


Извор: Епархија жичка