Type Here to Get Search Results !

Епископ Јефрем примио г. Милорада Додика

Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем је данас у седишту Епархије бањалучке у Бањалуци разговарао са председником Републике Српске г. Милорадом Додиком, извештава РТРС, а овом састанку је присуствовао и Преосвећени викарни Епископ марчански г. Сава. 


По завршетку овог, још једног у низу редовних састанака са Епископом Јефремом, г. Додик је путем свог Твитер налога истакао веома важну улогу СПЦ:

"Улога Српске православне цркве веома је битна, јер она чува идентитет и окупља српски народ. Поносан сам на чињеницу да смо до сада успјели да изградимо преко три стотине нових објеката у Епархији бањалучкој. Данас сам се у Бањалуци састао са Епископом бањалучким Јефремом и Владиком Савом", написао је г. Додик на Твитеру.

Додик је рекао да је са Епископом Јефремом разговарао о могућностима развијања заједничког програма власти и Цркве о изградњи вртића у оквиру православних објеката.

- На тај начин би могли да развијамо димензију коју Црква има, а то је образовање у смислу највреднијих националних вриједности за српски народ - рекао је г. Додик и истакао да је веома важно задржати веронауку у школама, без обзира на одређене тенденције да се то питање регулише на другачији начин.


Извор: Радио Слово љубве