Type Here to Get Search Results !

Никшић и Хиландар трајно ће повезивати храм Богородице Тројеручице у Kличеву

 

Предсједник Општине Никшић Марко Kовачевић уприличио је пријем за игумана манастира Хиландар, архимандрита Методија, и том приликом уручио му слику Његошеве капеле на Ловћену као почасном госту града под Требјесом и за предвођење литије од Саборног храма Светог Василија Острошког до Храма Свете Богородице Тројеручице у Kличеву.


„Ова велика част за мене лично и град Никшић је утолико већа што ће Никшић и Хиландар трајно повезивати храм Богородице Тројеручице у Kличеву“, рекао је Kовачевић.

Kовачевић је истакао велико задовољство што је архимандрит Методије његов гост, заједно са Епископом будимљанско-никшићким Методијем и свештенством.

„Драго нам је што сте наш гост и што ћете предводити литију до храма Пресвете Богородице Тројеручице у Kличеву. Kроз духовни живот учимо се љубављу и заједништу, али и да уложимо труд за оне праве вриједности које ће касније уродити плодом. Тако ће се и труд протојереја- ставрофора Велимира Јововића исплатити када овај храм буде завршен. Радује нас добра сарадња са Црквеном општином и увијек ћемо бити ту за добробит и Цркве и нашег народа“, истакао је предсједник.

Архимандрит Методије је казао да му је драго што је посјетио Општину Никшић.

Пријему је присуствовао и шеф кабинета предсједника Марко Перућица и савјетник предсједника Војин Стриковић. 


Извор: Радио-телевизија Никшић