Type Here to Get Search Results !

Седница Одбора за Јасеновац Светог Архијерејског Сабора


Владика Атанасије: Пивска Дола је свето и мученичко мјесто, а цијело насеље нашег народа од Косова до Јадовна у занку је крста

У цркви Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима у Пиви на празник Свештеномученика Терапонта, 9. јуна 2017. године свету архијерејску Литургију служили су Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Преосвећена господа Епископи славонски Јован и умировљени захумско-херцеговачки Атанасије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва. У Литургији је молитвено учествовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије, сабрано свештенство, монаштво и вјерни народ Пиве и других крајева Црне Горе.

Након читања светог Јеванђеља ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Атанасије, који је казао да су пивска Дола свето, мученичко мјесто, а цијело насеље нашег народа од Косова до Јадовна,своје у знаку крста. Овдје у Пиви и у Велики код Чакора у знаку крста су мученици које од сада прослављамо као Свете мученике Пивске. Опширније на интернет страници Епархије будимљанско-никшићке.