Type Here to Get Search Results !

Интернет страница о оријенталним и православним Црквама приступна онлајн


Академија Дијецезе Ротенбурга жели да са www.ostkirchen.info помогне израду самосталног присуства у јавности ових Цркава. Други циљ овог интернет портала јесте пружање обавештења о тешком интернет стању у њиховим земљама.

Интернет страница о стању православних и оријенталних хришћана у њиховим родним грудама биће пуштена почетком идуће године у Савезној Републици Немачкој.

Ово је јединствен подухват Академије Дијецезе Ротенбург-Штутгарт. Веб страница www.ostkirchen.info већ почела да ради у два два смера. С једне стране жели да повеже два милиона хришћана у Немачкој који, по сазнањима Академије, „живе углавном у малим разбацаним групама по целој Немачкој“. У овој земљи су они „друштвено неопажени“, па из овог разлога Академија жели да подржи њихово присуство у јавности.

Други циљ интернет портала јесте пружање обавештења о тешком политичком стању у завичајним земљама које важе за колевку хришћанства. Православна епископска конференција у Немачкој и Централни савет оријенталних хришћана желе да подрже рад ове информативне агенције која ће се звати „Ризница Оријента“.