Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил прихватио позив молдавског председника Додона


Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил прихватио је позив молдавског председника Додона да посети Светски конгрес о породицама који ће се одржати у Кишињеву 2018. године. Позив је уручио лично председник Додон јуче на пријему у Даниловском манастиру у Москви.

Светски конгрес породица има за циљ да удружи међународне организације и црквене и државне великодостојнике у њиховом залагању на афирмацији породице и одбрани породице као једине темељне и одрживе јединице друштва.

„Патријарх Кирил је прихватио мој позив да посети Молдавију и учини јој своју архипастирску посети, и тим поводом учествује у раду Светског конгреса породица који ће се одржати у Кишињеву у септембру 2018.“ - изјавио је молдавски председник у разговору са Предстојатељем Руске Цркве.

„Разговарали смо о потреби да штитимо и јачамо традиционалне и породичне вредности у православним земљама. То је веома важно данас када се традиционалне хришћанске вредности ниподаштавају“. Он је такође нагласио да је Молдавија бедем Православља и будна стражарка у борби за хришћанске вредности, поготово у Молдавији где 97% становника исповеда Православље и у којој се највише верује Цркви.

Патријарх Кирил је изјавио на пријему да је његово срце блиско молдавским народом који живи „са дубоком вером у својим срцима“.

Његова Светост грузијски патријарх-католикос Илија дао је благослов и одржао главно предавање на Светском конгресу породица у Тбилисију 2016. године.