Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Далибор Милаковић: Призвани смо да духовно прогледамо!


У Недјељу седму по Педесетници у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Далибор Милаковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драган Митровић, протојереја Миладина Кнежевића и Мирчете Шљиванчанин, протођакона Владимира Јарамаза и молитвено учешће Његовог преосвештенства Епископа новоизабраног буеносајреско-јужноцентралноамеричког г. Кирила.



Говорећи о Богослужбеном циклусу началствујући свешетнослужитељ је говорио о промислу Божијем који је проткан кроз типик и дубљи смисао сваког богослужења у цркви.

Након што се Светим тајнама Тијела и Крви Христове сабрани вјерни народ присајединио у великом броју, отац Далибор је позвао вјерни народ на хиротонију високодостојног архимандрита Методија (Остојића) у Викарног Епископа диоклијског, коју ће у недјељу 22. јула у 8 часова за вријеме Патријарашке Литургије обавити Његова светост Патријарх српски г. Иринеј са бројним епископима, свештенством, монаштвом и вјерним народом наше Свете цркве.

Чину хиротоније ће претходити и свечани дочек Свјатјејшег Патријарха Иринеја у суботу 21. јула у 18:30 часова испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје ће се потом и служити свечана Вечерња служба са наречењем.


Рубрика