Type Here to Get Search Results !

Владика Иринеј: Свети Сава је примењивао све најбоље, бринуо је о естетици и лепом!


Епископ новосадски и бачки др Иринеј на прослави празника Светог Саве на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.


Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј одржао је Светосавску беседу у суботу, 26. јануара 2019. године, у свечаној дворани Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Свечаност је почела појањем химне Светом Сави, у извођењу хора Гимназије „Јован Јовановић Змај” у Новом Саду, после чега је поздравну реч упутио професор др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука.

У свом обраћању поводом празновања Првог Архиепископа српског Светог Саве, владика Иринеј је истакао да постоји једна дубока веза, унутрашње, органско прожимање свих наукa, знањa и достигнућa са вером и Црквом.

 Епископ бачки је такође навео да је ова  2019. година јубиларна, не само као важна годишњица  аутокефалности Српске православне цркве већ  да означава и аутокефалност Српске државе и свих њених институција.

 Уз најлепше молитвене жеље, Епископ бачки г. Иринеј је упутио честитке свима поводом свесрпске славе Светог Саве, а лауреатима је пожелео успеха у њиховом будућем раду и напретку.

Факултет техничких наука је једна од најсавременије организованих високообразовних институција у региону, са традицијом дугом 58 година.