05.02.2021.

Директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама у посети Епархији нишкој и Богословији


У четвртак 4. фебруара 2021. године Епархију нишку, Богословију "Светог Кирила и Методија" у Нишу и храм Васкрсења Христовог при Хиландарском метоху посетио је господин Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.


Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније и господин Рогановић посетили су бисер византијске архитектуре у Граду цара Константина, храм Светог Василија Острошког у насељу Дуваништу. Старешина храма протојереј Предраг Радосављевић упознао је све присутне са досадашњим радовима и шта је све планирано да се уради на унутрашњем уређењу овог храма.

Након обиласка храма, Преосвећени Владика заједно са господином директором посетио је богословију „Светих Кирила и Методија.“ Високог госта је дочекао ректор Богословије протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић и упознао га са животом и радом ове Црквене просветне установе.

Ово је прва посета господина Владимира Рогановића Епархији нишкој од када је постао директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.


Извор: Епархија нишка