01.02.2021.

Света Литургија на дванаесту годишњицу интронизације Патријарха Кирила


У понедељак 01. фебруара 2021. године, на дванаесту годишњицу интронизације Патријарха московског и све Русије Кирила, Преосвећени Епископ моравички Антоније је началствовао служењем Свете Литругије на Подворју Српске Цркве у Москви.


Том приликом, Преосвећеном владици је саслуживало братство Петропавловског храма: архимандрит Александар (Котов) и ђакон Владислав Соколов.

Због пандемије корона вируса, овогодишња свечаност поводом годишњице увођења у трон патријараха московских и све Русије је ограничена на учешће мањег броја свештенослужитеља Руске Цркве, због чега је усвојена одлука да се у свим епархијама Руске Цркве служе Литургије, благодарствени молебни и многољетствија Свјатјејшем Патријарху Кирилу.

За Патријарха Руске Цркве, тадашњи Митрополит смољенски и каљинградски Кирил је био изабран на Помесном сабору Руске православне цркве, одржаном 27. јануара 2009. године у Храму Христа Спаситеља у Москви.

Свештенство и парохијани храма Светих апостола Петра и Павла (Подворје СПЦ у Москви), од свег срца поздрављају Свјатјејшег Патријарха московском и све Русије Кирила поводом његовог значајног јубилеја, желећи му свако добро од Господа у даљем продотворном раду, на општу корист Свете Цркве! На многаја и благаја љета!


Извор: Подворје СПЦ у Москви