01.02.2021.

Света Aрхијерејска Литургија и Рукоположење у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми


У недељу 31. 01. 2021. године, на празник Светог Атанасија Великог и Светог Максима Архиепископа српског, храм Силаска Светог Духа на апостоле у Руми био је домаћин једног дивног духовног сабрања.


У порти храма, испуњеној многобројним свештенством, благочестивим народом и малом дечицом, уприличен је свечани дочек Његовом Преосвештенству Епископу сремском г. Василију, који је началствовао Светом Архијерејском Литургијом, с почетком у 9.30 часова, уз саслуживање више свештенослужитеља.

Том приликом у чин презвитера Преосвештени Епископ је рукоположио до тог момента ђакона, Страхињу Џамбића, који ће по благослову Епископа своју службу Богу и људима наставити у месту Нештин, на радост свих сабраних у храму, многобројних пријатеља и родбине.

Преосвећени Владика сремски г. Василије честитао је достојном јереју Страхињи Џамбићу на рукоположењу у чин презвитера и пожелео да на Њиви Господњој делује на славу Господа и српског рода, те да се увек нађе својој новој пастви, како у невољи тако и у радости.


Извор: Радио Српски Сион