Type Here to Get Search Results !

Презвитер Дејан Трипковић о почившем Епископу Атанасију: Можете да га заволите за тренутак – само ако то хоћете!


„Епископа Атанасија можете да заволите за тренутак – само ако то хоћете“, рекао је за радио „Источник“ јереј Дејан Трипковић, парох при Храму Васкрсења Христовог и духовник у КПЗ за малолетнике у Ваљеву. 


„Његов смисао постојања био је да људе привуче Богу и благослов је био живети у његовом времену“, истакао је наш саговорник чије су недоумице, страхове, стрепње распршила дела Епископа Атанасије. Зато је пожелео да га упозна и то се десило када је био студент Православног богословског факултета. Од тог тренутка, део сваког лета, проводио је сам, а потом и са породицом у манастиру Тврдош. 

На питање да ли се плашио Епископа за кога је важило мишљење да има помало незгодан карактер, о чему је посведочио и академик Матија Бећковић песмом „Атанасије“, отац Дејан каже. „Знао сам да свашта може да буде при сваком сусрету са њим, али љубав је надилазила све и никад нисам доживео никакву непријатност од њега. Напротив, сваки сусрет са њим је била радост“, нагласио је отац Дејан који је са двадесетак Ваљеваца био на сахрани Епископа Атанасија, сложивши се да је тај величанствени догађај био празник смрти његове.


Извор: Радио Источник