Type Here to Get Search Results !

Владика Никодим: Свети Василије Острошки живео је у земљи која је била веома слична нашој, земљи благословеној маслинама

 

На празник Светог Василија Острошког, Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Никодим служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру који је посвећен овом великом светитељу.


Верни народ окупљен у Црногорцима Владика је поздравио најрадоснијим поздравом: Христос васкрсе и изразио велику радост због данашњег сабрања на овом светом месту.

„Свети Василије Острошки живео је у земљи која је била веома слична нашој, земљи благословеној маслинама, смоквама, плавим небом и морем, горама и кањонима кроз које протичу дивне реке, где су се монаси вековима подвизавали и Богу молили. На таквим местима подвизавао се и овај велики светитељ, где је као архипастир водио поверени му народ који је по менталитету јако сличан нама. Био је њихов заступник пред васкрслим Господом, мирио их и подучавао Јеванђељу. Управо тај јаки металитет који наш народ има очувао нас је у свим невољама које су нас сналазиле кроз векове“, рекао је Епископ Никодим и честитао свима данашњи празник.


Извор: Епархија далматинска