Type Here to Get Search Results !

Епископ Сергије на Педесетницу: Изливање Духа Божијег дешава се и на нама

 

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије предводио је свето евхаристијско сабрање у Бихаћу, у храму Свете Тројице гдје је свечано прослављена храмовна слава.


Владици су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Маринко Радмило, Саша Црљић, презвитер Славиша Милиновић и протођакон Немања Рељић.

У својој бесједи Његово Преосвештенство Епископ Сергије поучио је присутни народ ријечима говорећи о значају данашњег великог Празника силаска Светог Духа на Апостоле, казујући о догађају који се имао догодити прије више од 2000 година, у граду Јерусалиму, гдје се, по обећању Божијем Дух Свети излио на Апостоле Христове у виду огњених језика, како су то пророци вијековима наговјештавали у Старом Завјету. То изливање Духа Божијег дешава се и на нама, данас, и не само данас већ свакодневно када му се усрдно помолимо и затражимо Његово присуство. Епископ је честитао парохијанима храмовну славу са жељама одрживости и опстанка у ова смутна и тешка времена.

Послије заамвоне молитве како то обичај налаже прочитане су и молитве Педесетнице затим је освећен славски колач и кољиво.

Славска трпеза љубави припремљена је у парохијском дому.


Извор: Епархија бихаћко-петровачка