Type Here to Get Search Results !

Епископ Сергије на Видовдан: Преобразимо душу своју данас и приволимо се Богу кроз свете Његове


На дан када наша помјесна Српска Православна Црква прославља светог великомученика Кнеза Лазара косовског и српске новомученике, у понедјељак 28. (15) јуна 2021. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије предводио је свету архијерејску Литургију у храму светог великомученика Кнеза Лазара у Превији гдје је литургијски свечано прослављена храмовна слава. Његовом Преосвештенству саслуживали су: архимандрит Варнава (Дамјановић), протопрезвитер Дејан Зељкић, Горан Травар, протонамјесник Бошко Максимовић, Александар Ђурић, Јован Бањац, презвитер Немања Грабеж, Немања Росић и протођакон Немања Рељић.


Звучни запис беседе


Послије прочитаног јеванђелског зачала из Лукиног Јеванђеља Епископ је бесједио о данашњем Празнику који за нас представља Велики Петак али и Васкрс. Овај Празник нам свједочи и свакодневно нам говори и поставља питање, коме царству ћемо се привољети, земаљском пролазном или Небеском вјечном и непролазном. Преобразимо душу своју данас и приволимо се Богу кроз свете Његове угоднике како би Га непрестано славили и хвалу пјевали.

Послије заамвоне молитве извршен је мали помен свим пострадалим војницима и војсковођама од Косова до данас, а затим су и освећени славски приноси које је припремио г. Драган Петровић из Превије са својом породицом.

Окрепљење и послужење припремљено је испред парохијског дома.


Извор: Епархија бихаћко-петровачка