Type Here to Get Search Results !

Нова књига Митрополита Антонија (Паканича) - „Под велом Јеванђеља“


Из штампе је изашла збирка изабраних беседа митрополита Антонија (Паканича) „Под велом Јеванђеља“. Књигу је издало Издавачко одељење Украјинске православне цркве, по благослову Његовог Блаженства митрополита кијевског и целе Украјине Онуфрија.


Зборник обухвата беседе поглавара УПЦ, митрополита бориспољског и броварског Антонија за 2020/2022. Заслужни професор Кијевске богословске академије изрекао их је у различитим црквама Кијевске, Бориспољске и других епархија.

„У проповедима заснованим на искуству светаца Православне цркве и фигуративним примерима из свакодневног живота објашњавају се главне еванђелске истине, истиче се хитност и релевантност духовних поука Јеванђеља у стварностима данашњице. Владика стално подсећа на главни циљ и главне вредности живота хришћанина, које га испуњавају смислом и надом“, наводи се у рецензији књиге.

Публикација је намењена свештенослужитељима, студентима богословских образовних установа и свима који су заинтересовани за духовни живот. Обим збирке је 456 страница.

Подсетимо, пре две године Издавачко одељење УПЦ објавило је књигу „Приближавање Богу“ која садржи изабране беседе митрополита Антонија (Паканича) за 2019/2020. годину.


Извор: Рravlife.org