Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Црква Божија проповеда Јеванђеље и мир


Епископ Херувим: Црква Божија проповеда Јеванђеље и мир, усмерава нас Христу који је сам Доброта и Љубав. Не можемо да гледамо једни друге са подозрењем или погрешно изграђеним ставовима.


У 12. недељу по Духовима, 04. септембра 2022. године, када Црква слави Светог мученика Агатоника и Светог свештеномученика Горазда Чешког, Његово Преосвештенство служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Боботи.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј Марко Шукунда, парох трпињски, протојереј Немања Клајић, парох боботски и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

Епископ Херувим је у својој беседи говорио је о саборности и јединству као темељима на којима се гради Црква, и између осталог, рекао: Живети у тами јесте највећи грех. Људи често пута не виде прави смисао живота, лутају, ревнују за ово и за оно, погрешно учени и погрешно научени. Не служи живот да бунтујемо против Цркве, нити да идемо путем који Црква Божија не проповеда. Црква Божија проповеда Јеванђеље и мир, усмерава нас Христу који је сам Доброта и Љубав. Не можемо да гледамо једни друге са подозрењем или погрешно изграђеним ставовима. Такав став треба да се излечи, да буде видан као рана. Остале су ране које нам показују који су то лоши избори којима не требамо да се водимо у животу.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска