Type Here to Get Search Results !

Епископ жички Јустин богослужио у Светотројичном храму у Краљеву


У дан када празнујемо Светог апостола Филипа (на божићне покладе), Епископ Јустин служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Краљеву.

Саслуживали су: архимандрит Дамјан (Цветковић), секретар ЕУО-а, Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, протојереј-ставрофор Јован Ђорем, старешина Цркве Свете Тројице протонамесник Мирољуб Попадић, јереји Радован Парезановић и Милутин Балтић, ђакони Стефан Симић и Горан Вучковић.

На овај дан у нашем Светом храму излила се радост благодати Божије на свештенике Мирољуба Попадића и Милутина Балтића, које је Владика Јустин наградио протојерејским чином за несебични труд на њиви Господњој.

Владика Јустин се у својој пригодној беседи на Литургији обратио верном народу и пожелео срећан и благословен почетак поста осврнувши се на прочитано зачало из Јеванђеља, на сам празник и почетак поста. Велики број народа и деце приступили су Светој Тајни Причешћа. По завршетку Свете Литургије Владика Јустин је крстио ћерку протојереја Милутина Балтића, дете Божије Илинку, а потом је послужена пригодна трпеза.


Извор: Епархија жичка