Type Here to Get Search Results !

Архиепископ синајски у болници, митрополит лимасолски дијагностикован на ковид


Његово Високопреосвештенство архиепископ синајски, фарански и рајтонски Дамјан и игуман манастира Свете Катарине (Јерусалимске патријаршије) хоспитализован је у петак 25.11.2022. после одслужене свете Литургије.


Осамдесетседмогодишњи јерарх је био у посети свом родном граду Аталанти, Фтиотиди, у Грчкој, где је са надлежним архијерејем митрополитом Симеоном прославио празник Свете Катарине. После Литургије он је поменуо да се не осећа добро, преноси lampiareport.gr.

На предлог митрополита Симеона отишао је код кардиолога и потом одведен у Општу болницу и Ламији на даље прегледе, а касније је поново пребачен у болницу у Атини.

Почетком 2018. г. Архиепископ је провео скоро два месеца у болници након тешког пада у манастиру.

Исто тако, Његово Високопреосвештенство митрополит лимасолски Атанасије из Кипарске Цркве по други пут је позитиван на ковид. Накратко је био хоспитализован са ковидому марту 2021. године.

Митрополит Атанасије је један од најпопуларнијих кандидата међу кипарским верницима да преузме архиепископски престо. У парохијама ће се гласати 18. децембра, након чега ће три најпопуларнија имена бити послата Светом синоду на избор. Досадашњи предстојатељ архиепископ Хризостом упокојио се у Господу 7. новембра.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 



Извор: Оrthochristian.com