Type Here to Get Search Results !

Сверуски патријарх честитао рођендан Коптском патријарху


Његовој Светости Тавадросу  II, Папи александријском и Патријарху престола Светог Марка у свој Африци и на Блиском истоку


Ваша Светости, возљубљни брате у Господу!

Од срца Вам честитам 70. рођендан и десетогодишњицу избора на древни патријаршијски престо Светог Марка.

Примивши од благочестивих родитеља драгоцену веру у правди Бога и Спаса нашег Исуса Христа (2 Пет 1, 1), од младости сте тежили да служите Цркви у благољепију светиње Његове (1 дн 16, 29). Угодно је било Господу да Вас постави на чело патријаријарашке управе како бисте у потпуности упоотребили Богом дароване Вам таланте на добро хришћанског народа Египта.

Задовољство Нам је да посведочимо да је деценију Вашег првојераршког служења обележио процват духовног живота Коптске цркве и јачање њене улоге и ауторитета у свету. Као зелено лишће на једром дрвету (Сир 14,19), нове заједнице коптских верника настају данас у многим земљама, па и у Русији.

Веома ценим лично познанство са Вашом Светошћу и Вашу сталну пажњу на јачању историјски пријатељских веза између Московске патријаршије и Коптске цркве. Искрено се надам да ће ови односи наставити да се развијају једнако успешно, доносећи плод у сваком добром делу ( Кол 1,10 ).

Имајући на уму Ваше заслуге, а поводом ових значајних датума, сматрам да је умесно да Вас одликујем Орденом славе и части (I степен).

Овог значајног дана Вашој Светости желим великодушне милости од Господа, здравље, долгоденствије и сваки успех у Вашој првојераршкој служби.


Превод с руског:


Извор: Рatriarchia.ru