Type Here to Get Search Results !

Протођакон Владимир Јарамаз оставио неизбрисив траг


Саопштење за јавност Епархије буеносајреске и јужно-централноамеричке: Протођакон Владимир Јарамаз оставио неизбрисив траг


Поводом упокојења протођакона Владимира Јарамаза (1980-2023), сабрата Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, по благослову Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког г. Кирила (Бојовића) у храмовима ове Епархије биће служени помени за покој његове душе.

Епархија буеносајреска и јужно-централноамеричка преносећи вијест о упокојењу протођакона Владимира Јарамаза (1980-2023), подсјетила је своју паству да је отац Владимир у два наврата посјетио Аргентину и Јужну Америку. Први пут је био у децембру 2017. и јануару 2018. године, пратећи Митрополита Амфилохија на једном од његових путовања као администратора ове Епархије Српске патријаршије. Касније, други пут отац Владимир је посјетио овај континент у августу и септембру исте 2018. године, поводом великог догађаја – устоличења Епископа Кирила (Бојовића) за првог српског епархијског архијереја у Јужној и Централној Америци, а сам свечани чин устоличења обавио је блаженопочивши Митрополит Амфилохије уз саслужење више архијереја.

Између осталог, из Епархије напомињу да је отац Владимир Јамараз био сродник Светог мученика Ристе Јамараза, свештеника који је страдао од комуниста у Црној Гори 1942. године, такође 20. јануара на празник Сабора Светог Јована Претече и Крститеља, уз подсјећање да је у служби канонизације свог сродника 2018. године учествовао и отац Владимир.

“Протођакон Владимир Јарамаз је оставио неизбрисив траг у срцима нас који смо имали благослов да га познајемо овдје у Аргентини и Јужној Америци. Његова душа ширила је љубав према служењу Христу, то смо осјећали ми који смо били са њим овдје у Јужној Америци. По благослову Епископа Кирила, у храмовима Епархије биће узношене молитве за његов вјечни покој у Царству Божијем”, наводи се на сајту Епархије буеносајреске и јужно-централноамеричке уз фотографије оца Владимира током његових посјета Јужној Америци, гдје је боравио у пратњи блаженопочившег Митрополита Амфилохија.


Извор: Митрополија црногорско-приморска