Type Here to Get Search Results !

Александријски патријарх је основао школу и цркву у Кенији


Патријарх Теодор је у суботу 11. фебруара 2023. допутовао у Најроби, одакле је започео своју вишедневну канонску визитацију по Кенији. У неплодној области Туркани основао је школу и делио хуманитарну помоћ. У недељу о блудном сину извршио је устоличење епископа Ел Дорета Неофита и положио камен темељац за још једну православну цркву,  посвећену Светим Константину и Јелени.


„Пратили смо мисионара патријарха Теодора у сиромашну, заборављену, сушну и неплодну област Туркану у северној Кенији ради оснивања школе и поделе велике хуманитарне помоћи. Невероватне слике, шокантна и јединствена искуства, неиспричане приче људског живота, које ће остати дубоко урезане у дубини наших срца, душа и умова!“ написао је митрополит аксумски Данило, који прати Патријарха по Кенији, на свом личном Фејсбук профилу.

После Кеније Предстојник Александријске патријаршије отпутоваће у Конго. Градић Лупубаши је седиште велике грчке заједнице од више од 500 лица. Александријски патријарх ће са Грцима прославити 100-годишњицу ове заједнице.

Следећа земља за канонску визитацију патријарха Теодора по Африци биће Уганда, где ће отворити цркве као и велику болницу.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com