Type Here to Get Search Results !

Расколници приређују сатанску „сахрану“ УПЦ изван Кијевско-перчерске лавре

 

Група активиста који подржавају расколничку „Православну цркву Украјине“ Цариградске патријаршије организовала је у среду  17. маја 2023. богохулну „сахрану“ канонске Украјинске православне цркве испред Кијевско-печерске лавре.


„Обред“ је предводио отворени сатаниста који себе назива „великим мађионичарем Белијалом“, а помагали су му активисти који се налазе у канцеларији Порошенкове канцеларије Европске солидарности прекопута Лавре, преноси Унија православних новинара.

„Мађионичар” је носио пентаграм са Бафометовим ликом уместо епископске панагије и „митру” са ликом сатане. Остали учесници су били обучени као епископи и зомбији и лајали, кикотали и претварали се да јецају.

Видео "сахране" приказује велику лутку патријарха Кирила како лежи у ковчегу:​

На крају чина, Белијал је показао на Лавру рекавши: „Монаси Православне цркве Украјине молиће се у овим црквама“, мислећи на расколничку организацију.

За време богохулне службе читане су стварне молитве Цркве, испресецане псовкама, а коришћена је и права кадионица.

Овакве богохулне манифестације често су одржаване у време безбожног атеизма прошлог века као средство за дехуманизацију Цркве и отупљење народа ради њеног уништења.

Коментаришући богохуљење, Његово Високопреосвештенство митрополит нежински Климент, начелник Информативно-просветног одељења УПЦ, рекао је да таква бласфемија само чини  да му је жао оних који су умешани. „Желео бих да се надам да ће једног дана схватити грешку својих поступака“, рекао је он.

Са своје стране, „архиепископ“ Евстратије Зорја из расколничке ПЦУ осудио је такве поступке, јер они чине да [канонска] УПЦ изгледа као жртва док она дискредитује [расколничку] ПЦУ.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com