Type Here to Get Search Results !

Презвитер Александар Мандарић: Родитељство значи благослов Божји


До доласка Господа Христа, људи су живели у ужасним условима. Бацани су на муке од стране непријатеља људског рода- ђавола и живот им се могао описати као тама. Одабравши галилејске рибаре за Своје ученике, Господ Христос их чини ловцима људи. 


Мрежа је метафорички приказ Светог јеванђеља, којим су апостоли почели да лове људе, извлачећи их из дубина греха и пакла и преводе у оазу сигурне вере у Сина Божјег, са чијим доласком долази и пуноћа благодати Божје, рекао је свештеник Александар Мандарић, новопостављени парох друге ваљевске парохије, тумачећи јеванђељски одломак (Мт 4, 18- 23) за предстојећу недељу, у коме су описани сусрети Господа Христа са рибарима крај Галилејског мора. Браћа Симон (Петар) и Андреј и браћа Јаков и Јован одлучују да крену за Христом, те постану Његови ученици. Та одлука наилази на прихватање њихових родитеља, јер су свесни чињенице да смо сви пре свега деца Божја. 

„Родитељство значи благослов Божји. Родитељи су благословени, јер Богу помажу да децу, чији је долазак на свет Он благословио, одгаје, помогну им да проходају, да проговоре и све оно што чини одрастање“, истакао је свештеник Мандарић, приликом свог првог гостовања у програму Радија Источник.

 Недавно, отац Александар Мандарић је постао сабрат Храма Васкрсења Христовог и на дужности пароха друге ваљевске парохије наследио протонамесника Филипа Јаковљевића, архијерејског заменика Епископа ваљевског Г. Исихија. Редакција Радија Источник му је овом приликом упутила срдачне честитке.


Извор: Радио Источник