Type Here to Get Search Results !

Нова књига - Новопросијавши у Америци: Посленици у Новом свету од светог Алексија до старца Јефрема


Издавачка куће Свете Тројице у манастиру Џорданвилу у Њујорку објавила је нову књигу о животу светих људи који су се мисионарили Православље у Америци.

Књига Новопросијавши у Америци: Посленици у Новом свету од светог Алексија до старца Јефрема обухвата велики број светитеља и светих стараца који су служили у Америци од средине 19. до 21. века.

Писац књиге са овим насловомје братство манастира Светог Јована Претече Меса Потамос на Кипру, које је такође аутор популарног романа Царски мученици: Шта ћутање није могло дсакрити.

Издавач каже о књизи следеће::

Користећи и речи и слике, ова књига оживљава животе одабраних светих људи који су се трудили на северноамеричком континенту крајем деветнаестог и двадесетог века да би родили Православну цркву у Сједињеним Државама, Канади и Мексику. Неки од њих су и званично прослављени као свети, а други могу то тек бити. Ова књига је много више од једноставног историјског приказа или препричавања њихових живота и њихове изванредне службе у Северној Америци: то је духовни приручник, који настоји да инспирише и охрабри своје читаоце у њиховој сопственој борби за постизање светости која краси животе ових личности који су овде испричани.

Хронолошки, животи описани овде обухватају године од 1854. до 2019. и фокусирају се на време које је сваки човек провео радећи у Северној Америци. Нико од њих није провео цео свој живот на овом континенту, али су на овим обалама оставили наслеђе које траје до данас и сигурно ће трајати. Текст је прошаран обимном збирком црнобелих фотографија и цртежа пером и тушем који, заједно са завршним делом богате фотографије у боји, у великој мери доприносе да нам се приближи реалност њиховог живота и времена.

Књига обрађује ове свете:

Свети Алексије од Вилкс-Баре

Свети Тихон, патријарх московски

Свети Јован Чикашки

Свети Александар Њујоршки

Свети Рафаило Бруклински

Свети Севастијан Џексонски

Свети Мардарије Либертивилски

Свети Јован Максимовић

о. Теоклит из Галвестона

Старац Јефрем из Аризоне


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com