Type Here to Get Search Results !

У Пакистану ухапшена двојица хришћана оптужених за богохуљење – Оскврнављено хришћанско гробље


Пакистанска полиција ухапсила је два хришћанина брата оптужена за богохуљење, рекао је портпарол у петак, окривљујући двојицу мушкараца за скврнављење Курана.


Странице Курана су пронађене на улици са погрдним коментарима исписаним црвеном бојом, саопштила је полиција. На једној додатној страници у прилогу се налазе и имена, адресе и бројеви националних личних карата оптужених, рекао је шеф покрајинске полиције, а преноси Ројтерс.

Суд је наредио да двојица осумњичених буду задржани у полицијском притвору од седам дана ради испитивања, рекао је портпарол владе.

Богохуљење је у Пакистану кажњиво смрћу, али нико никада није погубљен.

Подсећа се да су муслимани у источном Пакистану у среду подивљали због навода да је хришћанин оскврнавио Куран, срушили његову кућу, запалили цркве и оштетили неколико других домова, рекли су полиција и локални хришћани. Није било извештаја о жртвама.

Паравојне јединице чувају тај крај. Полицајци су такође прегледали цркву коју је запалила разјарена муслиманска маса у Џаранвали близу Фајсалабада у Пакистану.

Оскврнављено је и хришћанско гробље, рекли су старешине заједнице. Додали су и да је руља вукла ствари из хришћанских кућа и палила их на улицама, а одузимала драгоцености које су могли да понесу.

„Неће бити страха“, рекао је у петак привремени премијер Анвар ул Хак Какар. Полиција је саопштила да је до сада ухапсила 128 људи који су учествовали у нападу на хришћанску заједницу у Џаранвали, у Фејсалабаду, у среду.

Напад је трајао више од 10 сати без икакве интервенције полиције која је била присутна на лицу места, рекли су становници и старепине заједнице. Међутим, полиција је одбацила оптужбе.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com