Type Here to Get Search Results !

Грчка епархија разделила близу 100.000 оброка почев од септембарских поплава


Поједине добротворне установе Тесалиотидске митрополије Грчке православне цркве веома су ангажоване од када је олуја Данило погодила Тесалију у септембру, наневши озбиљну штету.


Митрополит Тимотеј је наредио да се у епархијском старачком дому одмах припреми место за смештај 40 људи и да епархијски домови љубави почну да припремају храну за многе који су изгубили све. Дневно се пружало више од 2.000 оброка.

До сада је раздељено скоро 100.000 порција хране.

Митрополит Тимотеј је недавно посетио и осветио Куће љубави у Кардици, Софадису и Фарсали. Током освећењау Кардици Митрополит је истакао:

„Прошла су скоро два месеца од велике поплаве која је задесила нашу свештену Митрополију; разарања су огромна, али ваш рад је неизмеран. Од дана када смо почели да кувамо до данас, разделили смо 97.850 порција хране… О. Теоклит, надлежан за Општи добротворни фонд, заједно са својим сарадницима обилази села сваког дана до касно у ноћ и раздељује храну, одећу, кућне потребе и шта год можемо.“

Потом је архијереј посетио и осветио Куће љубави у Софадису и Фарсали, где је захвалио радницима на љубави и труду, посебно волонтеркама, које је назвао „женама мироносицама“. "Пред нама је зима и ствари ће бити тешке", приметио је митрополит Тимотеј. „Човек мора да постане брат свом ближњем.”

„Узнемирен сам знацима похлепе. Прво морамо помоћи најслабијима и немоћнима — волео бих да можемо да помогнемо свима. Прошла су два месеца, а људи још спавају на поду или не могу ни да живе у својим домовима“, рекао је архијереј.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com