Type Here to Get Search Results !

Софијска митрополија позива свештенство да се помоли за здравље бугарског патријарха Неофита


Сходно решењу Епархијског савета при Свештеној митрополији софијској од 1. децембра 2023. године, сви свештеници Софијске епархије позивају се да се следеће недеље, 3. децембра, у својим храмовима помоле за здравље Његове Светости митрополита софијског и бугарског патријарха Неофита.

* * *

Повезана вест:

Бугарски патријарх Неофит у болници


Светој Литургији треба додати следеће прозбе:

За слугу Божјег, Свјатјејшег оца нашег Неофита, митрополита софијског и патријарха бугарског, да му се опрости свако вољно и невољно сагрешење и буде милостив према њему, Господу се помолимо!

Да га ускоро подигне са болесничке постеље речју силе Своје, као некада капетановог сина, Хананејкину кћер и ташту Петрову, и милосрдно га исцели, Господу се помолимо!

Да га брзо подигнемо са болесничке постеље и поново га учини здравим, као што је једном речју божанске благодати Своје подигао одузетог, Господу се молимо!

Да не пренебрегне усрдне молитве слуге Свога, него да га милостиво услиши и помилује, и здравље му подари, Господу се помолимо!

Да га посети Духом Својим Светим и да га исцели од сваке немоћи и сваке болести која се у њему гнезди, у славу имена Свога, Господу се помолимо!

Да саслуша милостиво, као Хананејку, молитвени глас нас – недостојних слугу Његових који вапију к Њему, и као што је исцелио кћер њену, тако исцели и помилује болесног слугу Свога Неофита, патријарха бугарског, Господу се помолимо.

Заштити, спаси, помилуј и сачувај нас, Боже, благодаћу Твојом!

Помињући заједно са свима светима Пресвету, Пречисту и Преблагословену Пресвету Богородицу и Пресвету Марију, себе и једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо!


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Вg-patriarshia.bg