Type Here to Get Search Results !

Папа се на Божић сећа прогоњених хришћана


Папа се на празник Светог Стефана молио за хришћане прогоњене широм света.


Другог дана Божића папа Фрања је подсетио на прогон хришћана широм света. „И данас многи људи и даље страдају и умиру за своје хришћанско сведочење, рекао је Папа у уторак током подневне молитве на Тргу Светог Петра. Други су били кажњени због свог следовања Христу. Трећи су се сваког дана борили како би остали верни својим хришћанским дужностима док им се свет подсмевао.“

„Тада као и сада, семе њихових жртава, које је изгледало као да је умрло, клијало је и доносило плод, јер кроз њих Бог наставља да чини чуда како би променио срца и спасао људе.“ 26. децембра Католичка црква прославља светог Стефана, првомученика хришћанства.

После молитве Ангелуса папа Фрања је поново позвао на мир у свету. „Народи желе мир. Хајде да се молимо за мир. Хајде да се боримо за мир", рекао је он. Посебно је поменуо ратове и сукобе у Сирији, Појасу Газе и Украјини. Папа је изразио блискост са народом Израела и Палестине. „Све их грлим, посебно хришћанске заједнице у Гази и широм Свете земље. У свом срцу жалим за жртвама гнусног напада 7. октобра и обнављам свој хитан апел за ослобађање оних који су још увек таоци“, објаснио је Папа.

Божићна порука и благослов Урби ет орби јесу врхунац прославе Божића у Риму. Божићној миси коју је служио Папа у недељу увече присуствовало је 6.500 верника, док је 3.000 верника пратило  мису на екранима на Тргу Светог Петра.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.aт