Type Here to Get Search Results !

Представници различитих вера размењују искуства у социјалној служби


Округли сто „Социјална служба верских заједница – међуверска размена искустава” одржаће се 25. јануара 2024. године у Одељењу за спољне црквене послове Московске Патријаршије током XXXII Међународних Божићних едукативних читања у оквиру смера „Традиција. Дијалог. Спољни односи“.


Састанак ће модерирати протојереј Максим Плетњев, руководилац Координационог центра за борбу против наркоманије и алкохолизма Одељења за црквено доброчинство и социјално служење Епархије петербуршке и сарадник Секретаријата ОСЦП-а за међухришћанске односе, координатор Руског округлог стола М. Б. Нељубова. Поздравну реч одржаће јеромонах Стефан (Игумнов), секретар за међухришћанске односе Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије.

Представници различитих конфесија, који ће учествовати на манифестацији, показаће своја достигнућа у области социјалне службе. Говорници ће говорити о искуству црквене помоћи породицама учесница СВО, о организацији социјално-психолошког рада са њима у оквиру парохија, укључујући и формирање група за подршку женама чији се сродници налазе у зони борбених дејстава. Друга важна тема о којој ће учесници округлог стола моћи да размене искуства је организација помоћи и исхране за бескућнике.

Време: 14:00-17:00.

Адреса: ул. Даниловски вал, 22. Велика сала Одељења за спољне црквене послове. Станица метроа „Тульская“.

Улаз је могућ само уз претходну регистрацију, која се може обавити позивом на +7 495 9523260 или мејлом rondtb@dol.ru.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru