Type Here to Get Search Results !

Посета Председника Републике Србије манастиру Светог Пантелејмона у селу Лепчинцу


Дана 26.1.2024.године, у манастиру Светог Пантелејмона у селу Лепчинце, Његово Преосвештенство епископ врањски Господин Пахомије са сестринством, на челу са намесницом манастира монахињом Јеленом, дочекао је Председника Републике Србије Господина Александра Вучића. У пратњи Председника били су шеф кабинета Председника Господин Ивица Којић и државни секретар у Влади Републике Србије Господин Драган Стевановић.


Епископ врањски Господин Пахомије, захвалио је Председнику на досаднашњој помоћи епархији врањској,  у обнови и очувању светиња, посебно манастира Светог Прохора Пчињскога, а такође и што је изабрао манастир Светог Пантелејмона да посети, значајану и врло важну светињу овог краја, која је крајем 19. и почетком 20. века била центар за очување верског и националног идентитета српскога народа.

Председник републике захвалио се на срдачном дочеку, напомиљући да је обилазак оваквих светиња има посебан значај, јер омогућава да очувамо нашу веру и традицију и пренесемо је будућим генерацијама.


Извор: Епархија врањска