Type Here to Get Search Results !

Мозамбик: Занавља се мисија историјске православне цркве у Беири


Архијерејском Литургијом у историјском храму Свете Тројице у Беири началствовао је митрополит замбијски Јоаникије и местобљуститељ Епархије мозамбичке.


На крају Литургије, видно дирнут, поставио је о. Јоаниса Томаса за новог свештеника парохије. Осврћући се на богату историју Цркве и Грчке православне заједнице, истакао је њихов велики допринос локалној заједници, оставивши трајно и историјско завештање.

Обраћајући се новом свештенику, Митрополит је истакао следеће:

„Уз Божју помоћ и жељу нашег Патријарха, данас започињете духовну прекретницу у историји овог места. Служићете својој земљи. Поље може изгледати пусто и необрађено, али ми мирна киша даје наду. Уверен сам да ћете га обделавати на најбољи начин који знате, јер је ово Ваше место, и верујем да ћете дати све од себе.”

Новопостављени свештеник о. Јоанис Томас, дипломирани је философ и професор, пореклом из Беире. Он је млад, активан и образован свештеник, који сада има задатак да пружи нови замајац у мисији ове живахне грчке православне заједнице, која је некада бујала духовним животом. О. Стилијан ће увек бити уз њега, указујући на смернице предстојећег мисионарског рада.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com