Type Here to Get Search Results !

Добротворна делатност широм православног света


Недавно је објављено неколико извештаја о добротворним акцијама и човекољубљу епархија и свештенства широм православног света:


Грчка


Митрополија маронејска Грчке православне цркве, у сарадњи са добротворном организацијом СИН-ЕНОСИ, разделила је пакете са храном становницима из угрожених група и породицама којима је потребна помоћ, јавља новинска агенција Ортодоксија.


Казахстан


У граду Алмати нову двоспратну кућу за старачки дом при храму Рођења Пресвете Богородице осветио је митрополит астански Александар Московске патријаршије.

Старачки дом, назван у част светог Луке Кримског, отворен је пре 5 година, али сада има нову зграду. Дом, који ради захваљујући прилозима, предвиђен је за 25 лица. Садржи простране собе, трпезарију и друштвену просторију. Често га посећује тамошњи парох.


Украјина


Уочи празника Рождества Христовог, архијерејски намесник Новониколајевског наменсиштва Епархије запорошке протојереј Андреј Илкив и јеромонах Артемије поклонили су парохијанима у невољи и мештанима села 100 комплета хране.


Румунија


Архиепископија Рамнику доделила је 57-годишњем човеку, који болује од разних болести, 54,25 долара (24.900 леја) за специјализовано лечење и куповину протетске ноге.

Архиепископија Бузауа и Вранцеа додељује 54.500 долара (250.00 леја) у виду стипендија и социјалних грантова успешним студентима који су ангажовани у културним и образовно-катихетским програмима Архиепископије.

Арадска архиепископија је прошле године уложила више од 1,3 милиона долара (6 милиона леја) на филантропске активности, као што су расподела 80.000 порција хране, док је Темишварска архиепископија указала филантропску помоћ у вредности од 3,27 милиона долара (15 милиона леја), од чега је користило више од 15.000 лица.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com