Type Here to Get Search Results !

Председник Русије В. В. Путин поздравио патријарха Кирила поводом 15-годишњице устоличења

Председник Руске Федерације В.В. Путин поздравио је Његову Светост патријарха московског и све Русије Кирила поводом 15-годишњице устоличења, наводи се на сајту председника државе.


„Срдачно и искрено Вам честитам празник - дан устоличења,“ рекао је В.В. Путин, поздрављајући Предстојатеља Руске православне цркве. „Мислим да нисте ни приметили како је ових 15 година пролетело.“

„Велика хвала Вама. Ових 15 година обележио је веома висок ниво црквено-државних односа, захваљујући којима је било могуће постићи нешто што је у прошлости било немогуће ни замислити – оснивање нових епархија, подизање цркава и манастира,“ узвратио је Његова Светост патријарх Кирил.

„Али најважније је веома широк рад са младима, са децом – нешто што је у нашој земљи заиста годинама било забрањено и што се сада активно развија“, нагласио је Предстојатељ Руске цркве.

„Искрено Вам захваљујем на подршци коју пружате свим грађанима Русије, - посебно желим да поменем оне који припадају нашој Цркви, - и на помоћи самој Цркви као установи", додао је Његова Светост.

Председник Русије је такође срдачно захвалио Предстојању Руске цркве на уложеним залагањима.


За наш портал превод са руског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru