Type Here to Get Search Results !

Предстојатељ Православне Цркве у Америци посетио Синодалну резиденцију Првојерарха Руске Заграничне Цркве

Његово Блаженство Митрополит све Америке и Канаде Тихон посетио је 29. јануара Синодалну резиденцију Првојерарха Руске Заграничне Цркве у Њујорку.


У Знамењском саборном храму Предстојатеља Православне Цркве у Америци дочекао је Његово Високопреосвештенство Митрополит источноамерички и њујоршки Николај, преноси сајт Руске Заграничне Цркве. Поклонивши се Курској икони Богородице „Знамење“, десници преподобне мученице Велике кнегиње Јелисавете Фјодоровне, ризи праведног Јована Кронштатског и портрету Преподобног Серафима Саровског из Успењског манастира „Ново-Дивејево“, насталог током живота Светитеља, који се након рестаурације привремено налазио у Знамењском сабору, Његово Блаженство и Митрополит Николај приступио је олтару сабора и поклонио се престолу.

Првојерарх Руске Заграничне Цркве говорио је о светињама које се ту чувају: иконама из Ипатијевог дома које су припадале Царској породици и подризнику Светог Јована (Максимовића), архиепископа шангајског и сан-франциског.

Испричавши уваженом госту историју Саборног храма и Синодалне резиденције, митрополит Николај га је позвао на трпезу, током које је одржан братски разговор. Учесници су се у топлој и пријатељској атмосфери дотакли питања од заједничког интереса.

На крају посете Његово Блаженство Митрополит Тихон је обишао салу за састанке Архијерејског Сабора и поклонио се светињама доњег храма Светог Сергија Радоњешког, молећи се пред Харбинском чудотворном иконом Мајке Божије „Свих жалосних радост“.

Испред Православне Цркве у Америци на скупу је учествовао њен администратор протојереј Александар Рентел. Испред Руске Заграничне Цркве учествовао је руководилац канцеларије Архијерејског Синода, секретар Првојерарха, протојереј Серафим Ган.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru