Type Here to Get Search Results !

Чешко-словачка црква подиже основну школу у Танзанији


Митрополит букобски и западнотанзанијски Хризостом (Александријска патријаршија) недавно је у знак захвалности посетио Прашку архиепископију Православне цркве Чешких земаља и Словачке.


Чешко-словачка црква финансирала је изградњу основне школе при цркви Часног Крста у округу Кјерва у области Кагера, преноси Orthodoxia News Agency, а митрополит Хризостом је отпутовао у Чешку како би лично заблагодарио архиепископу прашком Михаилу, епископу шумперчком Исаији и другим пријатељима Танзанијске мисије.

Православни верници Чешке упознали су се са Мисијом у Танзанији преко Православног братства иностраних мисија из Солуна, које је посредовало у изради овог пројекта.

Током боравка у Прагу митрополит Хризостом је посетио историјску цркву светих  Кирила и Методија и састао се са члановима локалне грчке заједнице и пренео им благослов патријарха александријског Теодора.

„Посета је била поклоњење и молба великим мисионарима и просветитељима Словена, светима Ћирилу и Методију, да  благослове нову мисију за просветљење наше афричке браће“, рекао је митрополит Хризостом.

Као што је случај у већем делу Африке, саборна крштења су редовна појава у Букобској епархији. Недавно је на празник Богојављења крштено 60 душа.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com