Type Here to Get Search Results !

Невена Милосављевић - песникиња која срцем пише, а љубављу дише


Поводом 21. марта - дана поезије, редакција Информативно-катихетског портала "Ризница" подсећа на рубрику коју води и уређује Невена Милосављевић, наша трудољубива песникиња која срцем пише, а љубављу дише. Рубрику "Поезија" можете погледати ОВДЕ

* * *

Животопис Невене Милосављевић


Невена Милосављевић је за нешто више од две године постала не само драгоцени сатрудник у раду Информативно-катихетског портала "Ризница", већ је својом љубављу, трудом и активношћу достојно названа носећим стубом "Ризнице".  

Њена поезија је јасна, чиста и молитвена, она извире из њеног опита живота у Цркви. Један је Дух Свети који нас надахњује, али су дарови различити. Различити су и видови служења Цркви и ближњима, различити су начини прослављања и величања Бога. Неко Бога слави речју која је проистекла из срца, неко добрим делима, неко у тишини свог молитвеног тиховања, неко милозвучном песмом, а наша Невена дивном поезијом која оставља велики траг на душама оних који се њеним стиховима надахњују.  Невена Милосављевић стиховима слави Господа, велича светитеље Његове и на аутентичан начин ненаметљиво поручује да смо призвани да сходно својим даровима славимо Бога, на шта нас и Псалмопојац подсећа речима: Све што дише нека хвали Господа! 

Нашој Невени желимо да на многа и блага лета својим стиховима прославља Бога, да као и до сада својом добротом и трудољубљем сведочи делатну христолику љубав, а да се сви ми уз њену поезију учимо трима највећим врлинама: Вери, нади и љубави, и тако прослављамо Господа нашег који је извор свакога дара и свакога добра. 


Редакција портала "Ризница"