Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства Епархије осечкопољске и барањске


Исповест свештенства Епархије осечкопољске и барањске започела је вечерњим богослужењем 4. априла 2024. године у Светоуспенском манастиру у Даљ Планини.


Наредног дана, 5. априла 2024. године, исповест је настављена јутрењем и читањем шестог и деветог часа. У наставку је служена је Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова. Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим началствовао је Литургијом уз саслужење архимандрита Мирона Вучићевића, протојереја др Марка Шукунде, службеника ЕУО, протојереја Немање Клајића, службеника ЕУО, протојереја-ставрофора Саше Кузмановића, архијерејског намесника вуковарског, протојереја-ставрофора Ђорђа Ковачевића, архијерејског намесника барањског, протојереја Александра Ђурановића, архијерејског намесника осечког и протођакона Војислава Николића, службеника ЕУО.

- Велика је радост када се окупљамо као браћа, у љубави Христовој. Период поста јесте време када својим умом и срцем да схватимо дубину јеванђелског начина живота и дубину пастирског позива. Позвани смо да будемо у христоносци и богоносци у пуном смислу речи, они који носе Тајну Христовог спасења. Све ово треба да сведочимо својим начином живота и Христу непрестано да се уподобљавамо. Господ Исус Христос је пример свима нама, на који начин се другоме служи и како се врши служба Божија - рекао је у беседи Епископ Херувим. 


Извор: Епархија осечкопољска и барањске